Angajații Senatului primesc spor la salariu și pentru „uzura prematură a organismului”

Angajații Senatului României primesc sporuri pentru că își uzează organismul prematur și sunt afectați de undele electromagnetice care se propagă prin clădire, se arată într-un material celor de la Digi24, ”Statul la stat.”

Miile de angajaţi de la Parlament primesc lunar un spor de 15 la sută din salariu pentru condiţii vătămătoare. Potrivit informaţiilor oficiale primite de Digi24 de la Camera Deputaţilor şi Senat, în primul rând, funcţionarii de aici sunt afectaţi de undele electromagnetice care se propagă prin clădire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

George Dumitrică, secretar general adjunct Camera Deputaţilor, a declarat că aceste unde se simt și că au „o acțiune asupra organismului uman”: „În funcţie de zonele în care lucrezi se propagă şi se simt. Se simt!!! Ele au o acţiune asupra organismului uman. Nu în toată clădirea dar într-o zonă destul de mare, pentru că vorbim de reţele electrice care îmbracă întreaga structură a Palatului Parlamentului”.

Documentul oficial mai arată că activitatea funcţionarilor presupune o suprasolicitare nervoasă și că există şi condiţii de muncă ce pot duce la uzura prematură a organismului.

Sporul de 15% pentru condiții vătămătoare adaugă la salariul unui secretar general 3.030 de lei. Un secretar general adjunct încasează 2.852 de lei, un director general 2.315 lei iar un şef de serviciu 1.784 de lei. Cel mai mic spor îl ia un muncitor necalificat: 285 de lei, mai scrie Digi24.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabonţ”, instituția care stabilește factorii de risc în baza cărora funcționarii parlamentari primesc sporul, nu au răspuns întrebărilor Digi24.

PUBLICITATE