Angajata unei bănci din Neamț, condamnată după ce a furat peste 90.000 de euro din contul unui client

Angajata unei bănci din Neamț a fost condamnată de Tribunalul Neamț la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 octombrie 2018 – 30 august 2019 femeia, în calitate de angajată a băncii (în funcţia de „universal tailler”) ar fi retras de 39 de ori sume cuprinse între 300 și 4900, cauzând un prejudiciu total de peste 90.000 de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totul a ieșit la iveală după ce pe 1 octombrie, 2019, unul dintre clienții băncii a sesizat organele de cercetare penală cu privire la faptul că un angajat al instituţiei bancare a efectuat în perioada 16 octombrie 2018 – 30 august 2019, tranzacţii neautorizate constând în: completarea în sistemul informatic a datelor aferente tranzacţiilor neautorizate, imprimarea şi semnarea chitanţelor de retragere numerar, urmate de ridicarea şi însuşirea numerarului din casierie.

Tranzacţiile neautorizate au avut la bază documente întocmite în fals, precum şi operaţiuni de debitare cont în numele şi fără acordul titularului, urmate de sustragerea şi însuşirea sumelor de bani, prejudiciul creat fiind în cuantum total de 434.989,93 lei.

La audieri, femeia a recunoscut faptele şi a menţionat că doreşte să achite contravaloarea prejudiciului cauzat unităţii bancare, unde a fost angajată.

Judecătorii au condamnat-o la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare. Totodată, femeia va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Roman sau în cadrul Primăriei comunei Horia.

Decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

PUBLICITATE