Angajat al Spitalului Județean Neamț, salvat de medicii din Suceava după un AVC

Un angajat al Spitalului Județean Neamț, care a suferit un accident vascular cerebral (AVC), a reușit să fie salvat de medicii de la Spitalul Județean Suceava.

Potrivit reprezentanților spitalului din județul Suceava, miercuri, 17 mai, un angajat al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost transferat la unitatea medicală din județul vecin după ce a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut in timpul orelor de serviciu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este un exemplu relevant pentru colaborarea dintre două unități medicale mari din Nord-Estul țării.

Pentru acest pacient s-a inițiat tromboliza la Spitalul Județean Piatra-Neamț, iar în continuare, la Spitalul Județean Suceava, s-a efectuat tratamentul endovascular (trombaspirație), în compartimentul de Radiologie Intervențională.

Pacientul a fost internat inițial pe secția ATI (12 ore) fiind ulterior transferat pe secția de Neurologie, cu evoluție favorabilă, intervenția precoce în acest caz fiind esențială pentru recuperarea deficitelor neurologice”, a declarat dr. Daniela Neagu, medic șef secție Neurologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava.

Echipa medicală implicată a fost formată din dr. Ioana Boarescu – medic neurolog, dr. Creteanu Mihai Jr., dr. Husar Alexandra și medicul rezident Gabriel Mircea – medici radiologi intervenționiști și dr. Titieni Denisa – medic ATI.

Echipa medicala a secției de Neurologie a Spitalului Județean Suceava a primit, în acest an, din partea Organizației Europene de Stroke, premiul Angels ”Platinum ”, un premiu onorific, pentru a recompensa munca depusa și îngrijirile excelente în domeniul Accidentului Vascular Cerebral.

PUBLICITATE