Angajări masive în Ministerul de Interne! Florin Cîțu a anunțat suplimentarea cu 8.500 de posturi

Peste 8.500 de persoane ar urma să fie angajate în Ministerul Afacerilor Interne. Guvernul României are în vedere suplimentarea personalului pe timp de pace, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern adoptat miercuri, 25 august 2021.

Angajările au fost solicitate încă din luna mai de ministrul Lucian Bode, pe motiv că se confruntă cu deficit mare de personal, în timp ce numărul intervenţiilor de urgenţă creşte, potrivit Hotnews.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Angajările se vor face în contextul în care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă se confrunta cu un deficit mare de personal.

Proiectul de HG aflat miercuri pe masa Guvernului vizează suplimentarea numărului posturilor necesar Ministerului Afacerilor Interne pe timp de pace cu un număr de 8546 posturi, din care 146 de militar (121 ofiţeri şi 25 maiştri militari şi subofiţeri) şi 8400 de soldaţi şi gradaţi profesionişti.

În Nota de fundamentare se precizează că această suplimentare se impune în acord cu prevederilor art. 1 din Memorandumul cu tema „Redresarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi a structurilor subordonate”, aprobat în luna mai din acest an de premierul Florin Cîţu.

PUBLICITATE