Andrei Ignat a lansat, astăzi, campania de consultare publică a cetăţenilor din Piatra Neamţ

Andrei Ignat a lansat, astăzi, campania de consultare publică a cetăţenilor din Piatra Neamţ, intitulată „Împreună, construim viitorul Pietrei”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Datoria de căpătâi a viitorului primar al oraşului nostru este să facă tot ceea ce depinde de el pentru ca Piatra Neamţ să crească economic, astfel încât copiii noştri să rămână ori să se întoarcă acasă”. (Andrei Ignat)

Dl. Andrei Ignat (PNL) a lansat, astăzi, într-o conferinţă de presă organizată la sediul partidului, o campanie de consultare publică a pietrenilor, intitulată „Împreună, construim viitorul Pietrei. În cadrul acestei campanii care se desfăşoară pe intervalul lunilor septembrie şi octombrie, Andrei Ignat le prezintă cetăţenilor cele cinci direcţii de acţiune pe care le consideră priorităţi de grad zero pentru viitorul primar al Municipiului şi le cere oamenilor, să-i trimită, pe o carte poştală ideile, dorinţele, nevoile şi problemele lor. Programul de candidat la Primăria Piatra Neamţ al lui Andrei Ignat este, astfel, construit împreună cu cetăţenii, liberalul considerând că este obligatoriu ca şi viitorul proiect de administrare a oraşului să aibă în centru dorinţele reale ale pietrenilor.

În viziunea lui Andrei Ignat, viitorul primar al Municipului Piatra Neamţ trebuie să-şi concentreze eforturile către soluţiile de dezvoltare economică a oraşului, astfel încât tinerii din oraş să beneficieze de şansa de a-şi construi viitorul acasă. Soluţia identificată de Andrei Ignat: implicarea primăriei în dezvoltarea parcurilor industriale care să atragă mai ales investiţii în domeniul IT, hi-tech şi al producţiei de soft.

 

Declaraţia dată, astăzi, în conferinţa de presă, de dl. Andrei Ignat:

  • Scopul principal al acestei campanii este să construim viitorul program de dezvoltare al oraşului, având în centrul său  dorinţele, nevoile şi problemele reale ale oamenilor.

o   Din păcate, până acum, primăria şi primarul i-au ascultat puţin spre deloc pe oamenii din Piatra. De cele mai multe ori le-au ignorat aspiraţiile şi nevoile.

o   Între pietreni şi administraţia locală, şi elita politică locală, s-a căscat, de multe ori, o prăpastie.

o   Atât eu, cât şi cei care mă susţin (oameni din partid, dar şi din afara lui), considerăm că vocea pietrenilor trebui ascultată.

  • Eu cred că este de datoria primarului să-i asculte pe oameni şi să fie în dialog permanent cu ei.

o   Aceasta este prima condiţie pentru o administraţie onestă şi cu respect faţă de pietreni.

  • În general, politicienii s-au obişnuit să le arunce oamenilor în faţă programe minunate, promisiuni generoase (de cele mai multe ori, nişte minciuni gogonate), dar nici unul dintre ei nu a avut răbdare să-i asculte cu adevărat pe oameni.

o   Eu mă consider mai mult un tehnician, un constructor, decât un politician şi, pe această bază, prefer să nu le înşir oamenilor verzi şi uscate, ci să-i ascult, mai întâi, pe ei.

o   Mă rezum, pentru început, la a propune cinci soluţii, cinci direcţii de acţiune care trebuie să constuie priorităţi de gradul zero ale viitorului primar.DSC_6276

  • Cea mai presantă dintre acestea este o strategie de dezvoltare economică a oraşului, care să le dea o şansă copiilor noştri să rămână acasă. Ori chiar să se întoarcă.

o   Nu vă ascund faptul că în această problemă care ne afectează pe toţi, am şi o implicare emoţională: fiul meu cel mai mare, specialist în domeniul IT,  lucrează de un an în Olanda.

o   Îl vreau pe băiatul meu aproape de mine, aici, în oraş, aşa cum mii de pietreni îşi doresc copiii întorşi acasă.

o   Vreau ca fiul cel mai mic, care urmează şcoala primară aici, în oraş, să rămână lângă mine şi lângă soţia mea.

o   Tocmai de aceea, punctul central al programului pe care eu îl propun pietrenilor este implicarea primăriei în construcţia de parcuri industriale.

o   Parcurile industriale sunt singura soluţie reală de relansare economică a oraşului nostru, după modelul de succes aplicat la Cluj, sau la Timişoara.

o   Concentrarea efortului o văd către zona de IT şi producţie de soft, pentru că acest domeniu este unul în creştere.

o   În plus, ştiu că există tineri foarte performanţi în domeniu, forţă de muncă puternic calificată atât în oraş, cât şi în judeţ, şi chiar în toată zona Moldovei.

o   Atât în perimetrul oraşului, cât şi în imediata apropiere, avem terenuri care permit amenajarea de parcuri industriale, în concesiune sau în parteneriat public privat, primăriei revenindu-i obligaţia de a pune la dispoziţia investitorilor reţelele de utilități şi căile de acces.DSC_6277

  • Celelalte puncte pe care le propun pietrenilor vizează:

o   schimbarea radicală a modului în care funcţionează relaţia primărie cetăţean, cu accentul pus pe eliminarea nepotismului şi a clientelismului politic;

o   întărirea semnificativă a instituţiilor de forţă din oraş, pentru a nu ne mai ruşina cu faima de singurul oraş care are o „academie de infractori”, şi a nu ne mai teme pentru siguranţa noastră;

o   concentrarea eforturilor primăriei către dezvoltarea zonelor de periferie, şi nu către centru, aşa cum s-a întâmplat până în prezent;

o   o atitudine fermă faţă de lăcomia Apaserv, care ne obligă pe noi, pietrenii, să plătim apa mult mai scump decât locuitorii altor oraşe din Moldova, astfel încât această situaţie să înceteze.

  • Mai important însă decât ceea ce propun eu este să ascultăm vocea pietrenilor.DSC_6278

o   Îi rog, de aceea, să scrie punctul lor de vedere, viziunea lor, dorinţele lor, problemele lor, pe cartea poştală „Împreună, construim viitorul Pietrei”.

o   Oamenii sunt rugaţi să lase această carte poştală la sediul PNL, sau la unul dintre corturile pe care le vom amplasa în oraş.

o   Eu am convingerea că programul cel mai bun pentru viitorul Pietrei acela pregătit împreună cu oamenii care trăiesc în oraş şi care iubesc oraşul. Pentru că Piatra-Neamţ nu înseamnă străzi, clădiri sau spaţii verzi, ci oamenii care trăiesc aici.

o   Am convingerea că acest program pe care îl construiesc împreună cu pietrenii, acest parteneriat cu pietrenii, va fi asumat şi de colegii mei din Partidul Naţional Liberal.

COMUNICAT DE PRESĂ – Andrei Ignat

PUBLICITATE