Anchetă la Mitropolie în cazul preotului scandalagiu din Piatra-Neamţ


În noaptea zilei de 19-20 iunie, preotul Sorinel Ionica (parohul bisericii de la Cimitirul Pietricica) a fost încătușat și condus la secție de către polițiști pentru că ar fi avut o altercație cu aceștia, pentru că a refuzat să se legitimeze și a încercat împiedicarea luării măsurilor legale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vezi și Preot încătușat pentru că făcea scandal în centrul orașului Piatra-Neamț

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a deschis o anchetă în acest caz iar surse din Mitropolie au precizat pentru Ziarul de Iaşi că, dacă va fi găsit vinovat, preotul riscă de la un avertisment scris la mutarea în altă parohie.

În faţa înalţilor prelaţi de la Mitropolie, preotul ar fi susţinut însă că este vorba de un abuz al autorităţilor şi că doreşte să conteste incidentul la organele penale.

„I-am solicitat să dea o declaraţie, să facă o prezentare din punctul său de vedere şi o să o analizăm pentru că nu avem date suplimentare. El vrea să facă o plângere împotriva poliţiştilor care ar fi făcut un abuz şi trebuie să aşteptăm ca cineva să se pronunţe şi pe aceasta“, a declarat pr. Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor pentru aceeași sursă citată menționând că „în urma unui eveniment de genul aceasta trebuie să îi dăm şi lui prezumţia de nevinovăţie”

PUBLICITATE