ANCBP Neamţ, precizări în urma zvonurilor din ultima perioadă

În urma zvonurilor din ultima perioadă și pentru o mai bună informare a anumitor aspecte generale legate de Ancbp Neamţ facem urmatoarele precizări:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

– ANCBP Neamţ nu incasează redevenţe sau cotizaţii de la pescari sau vânători pentru diverse servicii sau eliberari de permise.
– ANCBP Neamţ are protocoale de colaborare cu anumite Avps-uri in care pe baza de reciprocitate se ajută in acţiunile de monitorizare sau control pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol sau cinegetic, Avps-uri care au fost deschise la discuţii și la implicarea acestora alături de noi in combaterea braconajului spre deosebire de altele care nu au oferit aceeasi transparenta.

ANCBP NEAMT se ocupa cu actiunile de monitorizare si control pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol,silvic,cinegetic si pe zonele cu probleme de poluare cu efective din anumite institutii. Chiar dacă am putea să ne lăudăm cu rezultatele notabile de pe raza judeţului Neamţ am preferat sa fim modești și să ne continuam activitatea fără ca anumite acţiuni să fie facute publice.

Incepand de astazi ANCBP NEAMT va continua acţiunile de protejare a mediului doar cu cei care vor fi alaturi de noi cu o implicare mai mare ca pana acum aici enumerand multe institutii abilitate de Guvernul Romaniei sau din cadrul M.A.I pe plan local care din diferite motive uita sa isi faca treaba sau nu raspund la solicitari.

Tinem sa recizam ca indiferent de anotimp, zi, conditii meteo sau temperaturi, ANCBP NEAMT a fost in permanenta in actiuni de conservare si protejare a mediului pe teren pe raza jud Neamt in timp ce angajatii sau sefii anumitor institutii beneficiau de zile libere sau de caldura biroului sau a masinii fiind platiti pentru a-si desfasura activitatea.

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) a fost înființată cu scopul conservării mediului înconjurător având ca obiective atât activități de prevenire și combatere pe linie de braconaj piscicol și cinegetic cât și acțiuni de ecologizare, conservare și promovare.

Necesitatea înființării Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) a rezultat în urma unei analize a situației reale din România privind starea fondului piscicol, cinegetic și silvic. Astfel s-a constatat că este nevoie de o entitate care fără să fie una care eliberează permise de pescuit, vânătoare sau exploatare să efectueze acțiuni de pază și monitorizare, fiind astfel obiectivă față de cei cărora li s-au eliberat respectivele permise. ANCBP nu este în concurență cu alte entități, ci vine în completarea și sprijinul altor ONG-uri, regii autonome sau alte entități juridice care au în administrare fonduri piscicole, cinegetice, silvice sau arii protejate. O altă necesitate a înființării ANCBP a rezultat din faptul că, deși administratorii unor arii protejate, fonduri piscicole/cinegetice sau silvice au obligația de a preveni și combate braconajul, fie sunt în multe cazuri depășiți de situație prin lipsa de logistică și personal de specialitate, fie în mod voit din diverse motive nu fac acest lucru, în unele cazuri chiar administratorii fiind cei care participă la actele de braconaj.

La sfarsitul acestui an ANCBP NEAMT va prezenta public un raport de activitate cu toate problemele intalnite pe parcursul acestui an si toate piedicile puse de catre anumite persoane din diferite institutii.

Am ales sa protejatam si sa ajutam mediul inconjurator.
In timp ce altii isi insusesc meritele membrilor si inspectorilor ANCBP ar trebui sa cunoasca intai ca o actiune desfasurata alaturi de Ancbp consta in multa munca si timp pierdut din partea membrilor ANCBP. Nopti pierdute departe de familiile acestora departe de casa in monitorizări pe parcursul mai multor zile indiferent de anotimp sau conditiile meteo si voluntar.

Drept urmare conducerea ANCBP NEAMT a luat decizia de a nu mai participa la anumite actiuni alaturi de o institutie din cadrul M.A.I din lipsa de respect si profesionalism fata de membrii ANCBP NEAMT.

Contact ANCBP NEAMT
Tel 0799129856
Sef filiala Ancbp Neamt – Inspector Gabur Ovidiu
E-mail: [email protected]

PUBLICITATE