ANCBP Neamț: În atenția autorităților: hrănitoarele pentru animalele sălbatice sunt goale

Atunci când fructificaţia este slabă şi în condiţii meteorologice deosebite, vânătorii ar trebui să vină în ajutorul sălbăticiunilor care nu găsesc suficientă hrană în pădure. Se pare că, la Neamț, hrănitorile sunt bătute de vânt, notează cei de la ANCBP Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Te consideri mare european, iubitor de natură sălbatică și de vânătoare și nu ai capacitatea intelectuală să observi că nu mai ai rațiune și nici sentimente umane. Suntem foarte norocosi de planeta pe care traim, o distrugem intentionat de mii de ani, in diveste moduri si inca mai suntem aici. Facand comparatia cu alte fonduri de vanatoare din judet mi se pare absurd sa lasi iarna hranitoarele sa fie batute de vant.
Locatia: Comuna Negresti fondul cinegetic administrat de catre AJVPS Piatra Neamt.

Dupa o scurtă incursiune prin anumite zone din judet avem surpriza sa constatam ca incepand cu data de 2 noiembrie si pana in prezent anumite animale din fondurile cinegetice din judet probabil in aceasta iarna vor muri de foame. Există destule relatări si despre vânători care în ‘sezon’ împușca la fel de agresiv ca în ‘extrasezon’ și la fel de mare e măcelul atunci când au alocată cotă ca și când… nu există.

„În aceste zile, vânătorii şi-au lăsat puştile acasă şi sunt preocupaţi doar de amenajarea hrănitoarelor pentru animale. În aceste locuri speciale din păduri, vietăţile sălbatice urmează să găsească hrană, atât de necesară în perioada rece” …a anului dupa cum vedem si in fotografiile facute la inceputul lunii noiembrie si pana in prezent. Concluzia o trageti dvs. Dar conform ordinului pentru aprobarea modelului-cadru al contractului de gestionare a faunei cinegetice de pe suprafaţa fondurilor de vânătoare obligatia gestionarului este:

„Să asigure în fiecare sezon de vânătoare, pentru perioada 1 noiembrie – 31 martie, pe bază de documente, conforme cu reglementările legale în domeniul financiar, înregistrate în contabilitate, următoarele cantităţi minime de hrană complementară, prin administrarea căreia să prevină producerea unor pierderi faunei de interes cinegetic, astfel:

a) furaje fibroase (fân, lucernă, frunzare şi altele): câte 75 kg pentru fiecare exemplar de cerb comun sau cerb lopătar, câte 25 kg pentru fiecare căprior şi câte 1,5 kg pentru fiecare iepure;
b) furaje concentrate (cereale, seminţe, furaje combinate etc.): pentru fiecare exemplar de cerb comun şi cerb lopătar câte 25 kg, pentru fiecare mistreţ câte 60 kg şi pentru fazan şi potârniche câte 6 kg;
c) suculente (fructe proaspete sau conservate, sfeclă, napi, cartofi, gulii, morcovi etc.) în proporţie de 30% din cantităţile de furaje concentrate prevăzute la lit. b), pentru speciile cerb comun, cerb lopătar şi mistreţ, cu posibilitatea compensării acestei cantităţi cu furaje concentrate.”

Cand a fostul cazul cu „ursul agresiv” toti s-au mobilizat sub atenta conducere a domnului prefect…a trecut ceva timp si daca caprioarele nu sunt si ele agresive…de ce ne-ar mai pasa.- este mesajul ANCBP Filiala Neamț

PUBLICITATE