Analizele pentru depistarea hepatitei B si C vor fi gratuite de la 1 aprilie

Analizele pentru depistarea hepatitei B si C vor fi gratuite, începând de luna viitoare, cu trimitere de la medicul de familie. Cei care au virusul hepatic își vor putea face și investigațiile ulterioare gratuit, prin internare de zi, inclusiv cei cu hepatita D.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În premieră, analizele pentru depistarea infecţiei cu virusurile hepatitei B şi C vor fi gratuite cu trimitere de la medicul de familie, de la 1 aprilie. Iar cei infectaţi vor avea gratuitate la celelalte investigaţii, prin internare de zi, inclusiv pentru hepatita D.

Dacă se va da şi acces liber la noile terapii care vindecă hepatita C, epidemia de la noi poate fi oprită în doi ani, spun specialiștii. Acum pacienţii sunt trataţi doar dacă boala s-a agravat. – notează tvr.ro

Peste 99% din cei 7.000 de pacienti tratati in 2016 s-au vindecat de hepatita, alti 12.000 de pacienti fiind inclusi in program pana la 1 mai.Expertii vor acces la noile terapii pentru toti pacientii, nu doar pentru cei care se afla intr-o stare mai grava.

Un pas facut in acest sens este gratuitatea analizelor pentru depistarea hepatitei B si C, care va fi disponibila prin medicul de familie. Oamenii care sunt infectati isi vor putea face viremia si alte investigatii imagistice tot gratuit, cu internare de zi. Vor fi scutiti astfel de achitarea a peste 1.000 de lei.

PUBLICITATE