ANAF: Sancțiuni de peste 8,6 milioane lei pentru nereguli la comercializarea combustibililor

Inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au verificat, în perioada martie – iulie a.c., 533 de firme care transportă și comercializează en-gross şi en-detail combustibili (benzină, motorină, GPL)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

S-au constatat abateri pentru sancționarea cărora inspectorii antifraudă au dispus 132 de avertismente, 296 de amenzi în cuantum de 3,32 milioane lei, confiscarea de numerar și venituri de peste 5,27 milioane lei

În plus, au fost confiscați și 2.633 litri de GPL și 8.600 litri de combustibil (motorină și benzină) depozitați în spaţii neautorizate. În urma analizelor preliminare de risc fiscal şi a controalelor inopinate realizate la nivel național, au fost constatate încălcări ale condițiilor legale de autorizare și funcționare, precum desfăşurarea activităţii de comercializare a produselor energetice fără atestat legal de către intermediari. O altă abatere constatată a fost legată de comercializarea de către benzinării a combustibililor fără a utiliza mijloace tehnice de măsurare şi control autorizate sau având buletine de verificare metrologică și certificate de calibrare expirate.

Acțiunea inspectorilor antifraudă de prevenire și combatere a evaziunii fiscale continuă prin monitorizarea celor mai importante dintre cele 104 antrepozite fiscale de producție și depozitare a produselor energetice și a celor 4.937 de locații atestate pentru comercializarea en-gross şi en-detail a produselor energetice.

Activitățile din domeniul produselor energetice au un risc fiscal ridicat iar inspectorii DGAF vor verifica respectarea prevederilor legale aplicabile pe parcursul transportului, identificarea circuitelor tranzacționale de la expeditori la beneficiarii finali, care comercializaează produsele energetice către populație.

Reamintim că unul dintre principalele obiective ale acțiunilor de control organizate de ANAF este protejarea agenților economici corecți împotriva efectelor anticoncurențiale ale pieței nefiscalizate.

PUBLICITATE