Amenzi pentru 1.000 de nemțeni din cauza formularului PLF

Amenzi pentru aproximativ 1.000 de nemțeni care nu au completat sau au completat greşit formularul electronic de intrare în ţară (PLF – Passenger Locator Form).

Potrivit reprezentanților DSP Neamț amenda variază între 2.000 și 3.000 de lei, iar, dacă este achitată în termen de 15 zile de la comunicare, cuantumul este de jumătate din minim.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Până astăzi, în județul Neamț sunt aproximativ 1.000 de persoane care au primit sau vor primi aceste amenzi.

Astfel de situații se înregistrează în toată țara, spre exemplu, la Iași, peste 10.000 de persoane fiind amendate.

Se pare că o mare parte dintre persoanele amendate au încercat să completeze acest document, dar nu l-au completat corect.

Totodată, reprezentanții DSP anunță că ei nu au posibilitatea de a anula amenda, iar singura soluţie este să se adreseze instanţei, care va decide dacă persoana are sau nu dreptate.

Formularul digital a devenit obligatoriu pentru cetăţenii care intră în România începând cu 20 decembrie 2021.

Formularul poate fi completat accesând portalul plf.gov.ro, şi conţine numele şi prenumele persoanei, data naşterii, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa (sau, după caz, adresele) de destinaţie de pe teritoriul României, ţara şi localitatea de plecare, data de plecare spre România, tipul de mijloc de transport, numărul cursei/numărul de înmatriculare al mijlocului de transport, după caz, numărul locului/cabinei, după caz, dacă persoana este sau nu este în tranzit pe teritoriul României.

Datele antemenţionate sunt solicitate şi pentru membrii familiei care însoţesc persoana respectivă.

PUBLICITATE