Amenzi de aproximativ 100.000 de lei date de ITM Neamț luna trecută

În luna septembrie 2023, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, au fost realizate un număr de 246 acţiuni de control, din care 144 în domeniul relaţiilor de muncă şi 102 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 229 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un număr de 110 angajatori au fost sancţionaţi cu 136 sancţiuni contravenţionale, din care 113 avertismente contravenţionale şi 23 amenzi în cuantum de 99.900 lei.

ACTIVITATEA ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂŢII ŞI SECURITĂŢII ÎN MUNCĂ

În luna septembrie 2023, au fost realizate un număr de 102 acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 65 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 

Un număr de 58 angajatori au fost sancţionaţi cu 63 sancţiuni contravenţionale, din care 58 avertismente contravenţionale şi 5 amenzi în cuantum de 20.000 lei.

Analiza situaţiei evenimentelor de muncă:

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 18 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă și  accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, două a fost mortale.Toate evenimentele  comunicate sunt în curs de cercetare.

ACTIVITATEA ÎN DOMENIUL RELAŢIILOR DE MUNCĂ

În luna septembrie 2023, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 144 controale, au dispus 164 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 73 sancţiuni contravenţionale, din care 18 amenzi în cuantum de 79.900 lei şi 55 avertismente contravenţionale.

La trei angajatori au fost identificate trei persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată erau: comerţ şi transporturi.

În luna septembrie 2023, angajatorii au încheiat şi înregistrat la instiţuţia noastră 17 contracte colective de muncă și un act adițional la contractul colectiv de muncă .

PUBLICITATE