Amenzi de 40.000 de lei după o petrecere cu 150 de persoane

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au  desfășurat acțiuni informativ-preventive, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, peste 200 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate, au desfășurat acțiuni informativ-preventive, în scopul informării cetățenilor și operatorilor economici cu privire la importanța respectării măsurilor impuse.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii au verificat 19 societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate, 24 de mijloace de transport, fiind legitimate 1.437 de persoane.

Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a informa cetățenii despre măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și pentru a verifica modul în care acestea sunt respectate.

La data de 20 decembrie, în jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la organizarea unui eveniment privat în incinta unui local din municipiul Roman.

Imediat, la fața locului s-au deplasat polițiștii alături de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciali și jandarmi, fiind identificate aproximativ 150 de persoane.

Pentru încălcarea prevederilor legale, administratorul localului și organizatorul evenimentului au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu amenzi în cuantum total de 40.000 de lei.

PUBLICITATE