Amendament prin care masca să nu mai fie obligatorie în spațiile publice

Parlamentarii partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au anunțat că au depus un amendament care ar putea avea drept efect eliminarea obligativității purtării măștilor în spațiile publice.

Astfel, trei deputaţi AUR au depus un amendament la Ordonanţa de Urgenţă care modifica legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Această lege prevede că, în stare de alertă, prin ordin al ministrului Sănătăţii şi al ministrului de Interne, se poate institui obligativitatea purtării măștii în spaţiile publice.

Parlamentarii AUR au propus prin acest amendament ca masca să nu mai fie purtată în spațiile publice, ci doar în instituțiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

”Nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măştii timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv şi substanţial în combaterea oricărei epidemii” – se arată în motivarea amendamentului, semnată de către 3 parlamentari AUR: Raisa Enachi, Ringo Dămureanu şi Georgel Badiu.

PUBLICITATE