Amendă de 2500 de lei după incendiul din Piatra-Neamț

Administratorul societății comerciale, ce executa lucrări de hidroizolație la acoperișul fabricii de pâine care a luat foc, astăzi, a fost sancționat pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor.

Sancțiunea aplicată a fost în valoare de 2500 lei.

Reamintim că un puternic incendiu a distrus, astăzi, acoperișul fabricii de pâine Panmont din municipiul Piatra-Neamț. Totul a pornit de la o greșeală a unor muncitori.

Incendiul a fost anunțat prin apel la 112 la ora 09:37, când pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o fabrică de pâine din municipiul Piatra-Neamț.

Au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului aproximativ 30 de pompieri cu 7 autospeciale (5 autospeciale pentru stingere, o autospecială pentru lucru la înălțime și o ambulanță SMURD).

La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite și nu au fost victime.

A ars acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 800 mp. Datorită planșeului din beton de la ultimul etaj, incendiul nu s-a propagat în interiorul clădirii.

„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului pentru executarea unor lucrări de hidroizolație bituminoasă, fără respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor.” – a transmis ISU Neamț

Conform surselor noastre, doi muncitori au pus benzină în amorsă, după care au dat cu flacără.

PUBLICITATE