Am ajuns „ciuma” Europei! Zeci de ţări impun restricţii pentru cetățenii români

Am ajuns „ciuma” Europei! Numărul record de cazuri ne pune în pericol şi vacanţele în străinătate! Mai multe state din U.E. deja nu ne mai primesc sau ne obligă să stăm în carantină! Totodată, nu putem călători nici în ţări precum Turcia, Egipt, Tunisia.

Explozia de cazuri din ultimele săptămâni ne-a pus pe lista roşie. Grecia ar putea pune alte condiţii de la 1 august, Austria ne primeşte doar dacă stăm în carantină 14 zile, iar Muntenegru şi-a închis graniţele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

LituaniaFinlanda și Moldova sunt cele trei țări europene în care accesul românilor este interzis, cu excepția celor care au rezidență în aceste țări sau care merg la muncă ori la studii.

În AustriaCipruBosnia-Herțegovina și Rusia, românii sunt primiți doar dacă au un certificat medical care să ateste un rezultat negativ la testarea pentru COVID-19. La fiecare dintre aceste țări apar însă și condiții suplimentare.

În Cipru, care tocmai a adăugat noi restricții, pe lângă testul cu rezultat negativ, trebuie să aveți o autorizație de călătorie completată online înaintea deplasării, dar și un permis special de intrare eliberat de ministerul cipriot de Interne înainte de intrarea în această țară. În plus, testul pentru COVID-19 trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Pentru Austria, testarea trebuie făcută în ultimele patru zile înaintea sosirii la frontieră. În plus, trebuie să aveți documente justificative pentru prezența în această țară, precum rezidență sau drept de ședere, contract de muncă, dovada unei cazări la hotel sau o adeverință medicală pentru tratament.

În Bosnia Herțegovina, testul nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore, iar în Rusia va trebuie un test efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

În GreciaCehiaIslanda și Slovacia, prezentarea rezultatelor unui test pentru COVID este opțională sau este prevăzută doar în anumite situații.

În Grecia, de exemplu, testul este obligatoriu doar pentru cei care sosesc pe cale rutieră prin nordul țării dinspre Bulgaria. Testul trebuie să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, iar pe lângă acest certificat medical trebuie să completați obligatoriu, înainte de sosirea la granița, și un formular de localizare. Toate acestea nu exclud posibilitatea să fiți testați din nou și la frontieră.

În ceea ce privește intrarea în Ungaria, autoritățile de aici vor două teste pentru Sars-Cov-2 efectuate la cel puțin 48 de ore distanță, în ultimele cinci zile. Dacă nu aveți aceste teste, atunci veți fi plasați în carantină pentru 14 zile. Pentru a ieși din carantină, puteți solicita să fiți testați între timp, în speranța că veți obține un rezultat negativ.

În Slovacia trebuie să intrați în autoizolare și să solicitați testarea de-abia după cel puțin 5 zile.

În Islanda puteți scăpa de carantină dacă va testați pe aeroport la sosirea pe insulă. Testarea se va face pe cheltuiala proprie și costă aproximativ 70 de euro dacă este solicitată și plătită la fața locului sau 57 de euro atunci când este rezervată și achitată online, în avans.

În Cehia, testul negativ pentru Sars-Cov-2 este obligatoriu doar pentru muncitorii români, înainte că aceștia să înceapă efectiv lucrul pe teritoriul acestei țări.

În Estonia, LetoniaNorvegiaMarea Britanie și Irlanda, veți fi obligați să intrăți în autoizolare pentru 14 zile, imediat după sosire

În Belgia sau Olanda, autoritățile doar recomandă ferm autoizolarea, dar și Danemarca, în care veți fi primiți doar dacă aveți dovada a cel puțin 6 nopți de cazare.

Și în Muntenegru ați putea intra în carantină, dar doar dacă veniți dinspre Serbia.

De asemenea, poate fi consultată AICI lista pusă la dispoziție de MAE cu toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.

PUBLICITATE
SURSĂȘtirile PRO TV