Alungat de părinți pentru că este gay, un adolescent trăiește pe străzi, în Anglia

Un adolescent român trăiește pe străzi, în Anglia, după ce părinții l-au dat afară din casă, la Iași, atunci când au aflat că e gay, scrie ”I News”, cotidian care apare la Londra, editat de Daily Mail. Ionuț a rămas fără job în timpul pandemiei, dar spune că nu ia în calcul varianta de a se întoarce acasă.

Un adolescent român fără adăpost, care și-a pierdut locul de muncă în timpul pandemiei de coronavirus, solicită asistență pentru a găsi un loc unde să stea. John Ionuț Mocanu are 19 ani și și-a pierdut slujba pe care o avea într-o cofetărie din Nottingham, în aprilie, când a explodat pandemia de coronavirus, informează libertatea.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De atunci, a dormit în parcări, pe canapelele din casele unor cunoscuți, sau a făcut apel la bunăvoința străinilor, în căutarea unui loc sigur în care să stea. L-au scos din casă când a aflat că e gay Ionuț a ajuns în Anglia acum 18 luni, pentru a începe o nouă viață.

Părinții lui l-au dat afară din casa familiei din Iași, după ce au descoperit că băiatul e gay. El spune, pentru sursa citată, că viața în Anglia a fost „mult mai bună, dar nu a fost ușoară”.

Românul a contactat 29 de organizații caritabile pentru asistență, dar, în afară de o organizație caritabilă care i-a oferit bonuri de mâncare, n-a avut șansa să găsească ajutor. Deoarece nu este angajat și, prin urmare, „activ din punct de vedere economic”, nu poate solicita credit universal sau altă asistență guvernamentală.

M-am dus din ușă în ușă la baruri, magazine, cafenele și restaurante pentru a cere o slujbă, iar apoi m-au angajat la cofetărie. La începutul izbucnirii pandemiei, angajatorul meu a anunțat că vor rămâne doar cu personal calificat, așa că am fost concediat. Când s-a întâmplat asta, am știut că nu-mi voi mai putea permite să plătesc chirie”, a declarat tânărul.

Au urmat luni în șir de chinuri și momente de deznădejde: „Am petrecut o săptămână dormind pe străzi, într-o parcare. Am contactat organizații caritabile pentru persoanele fără adăpost și mi-au oferit niște alimente și mi-au vorbit prin apel video, dar nu au putut face altceva. Am plâns și am tot plâns, pentru că eram într-un impas atât de mare.”

O femeie i-a plătit o cameră la hotel, până pe 14 noiembrie. În cele șase luni de când a fost demis, Ionuț Mocanu a dormit pe unde a apucat și a găsit, la Londra: „Când au fost ridicate restricțiile, am rămas o perioadă cu unii dintre cunoscuții din Londra, în speranța că piața muncii va fi mai bună, dar a devenit foarte complicat totul, foarte repede.

Dar cunoscuții mei oricum s-au purtat urât, există o cultură a intimidării teribilă, nu era un loc prea bun în care să mai stau.

Citeşte întreaga ştire: Ionuț a fost dat afară din casă de părinți, la Iași, când au aflat că e gay. Adolescentul român se chinuie pe străzi, în Anglia

PUBLICITATE