Alți bani, altă distracție! Primăria Piatra-Neamț schimbă 100 de containere

Primăria Piatra-Neamț a depus astăzi cererea de finanțare pentru realizarea a 100 de „insule ecologice” (containere) în Piatra-Neamț, proiect finanțat prin PNRR – Componenta C3 – Managementul deșeurilor.

Achiziția este una centralizată, containerele urmând a fi achiziționate de Ministerul Mediului și repartizate apoi fiecărui oraș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În Piatra-Neamț vom avea 100 de insule ecologice în cartierele Dărmănești și Centru:

  • 35 de insule supraterane încasetate cu 5 containere de câte 1,1 mc (Dărmănești)
  • 55 de insule supraterane compuse din 5 containere supraterane staționare (Dărmănești)
  • 10 insule subterane cu containere individuale (Centru)

Practic, aceste noi containere le vor înlocui pe cele abia montate, în care gunoiul se duce tot selectiv și pentru care pietrenii plătesc prețul gunoiului neselectat.

Insulele ecologice sunt digitalizate, cu acces controlat – aruncarea deșeurilor se va putea face doar prin intermediul unei cartele, care va contabiliza cantitatea de gunoi.

Astfel, se vor diminua costurile pentru cetățeni privind colectarea și selectarea deșeurilor.

Deși în acest moment există containere supraterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, există situații cand deșeurile se aruncă fără să se țină cont de destinația acestora sau se depozitează alături.

Insulele ecologice vor fi montate în locul actualelor containere din Dărmănești și Centru, care vor fi relocate în zone cu containere vechi sau în care nu există deloc.

Prin încurajarea colectării selective, proiectul va conduce la economii de energie, la reducerea poluării, la micșorarea cantităților de gunoi, la conservarea resurselor naturale și va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor din municipul Piatra-Neamț.” – spune Primăria Piatra-Neamț

Valoarea proiectului este de 11.369.075,75 lei (fără TVA)

PUBLICITATE