Alianța dintre PNL și USR-PLUS de la Neamț a eșuat. Cresc șansele pentru Ionel Arsene

La nivelul țării, liberalii au început discuții cu USR-PLUS pentru a merge împreună în alegeri, în județele în care PSD domină scena politică.

La Neamț, discuțiile sau înțelegerile dintre ieșeanul Mugurel Corneliu Cozmanciuc, candidatul PNL pentru șefia CJ Neamț și Iulian Bulai, șeful USR, s-au terminat cu un eșec.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Alianța USR PLUS Neamț a făcut apel la unitate împotriva PSD și a baronului Arsene. Apelul nostru a fost refuzat de către PNL. Respectăm această decizie”, se arată în mesajul postat de Iulian Bulai pe pagina de Facebook.

Acest lucru nu poate decât să-l bucure pe Ionel Arsene, căruia îi cresc șansele de a câștiga un nou mandat în fruntea CJ Neamț.

Sursele noastre spun că, atât timp cât primarul Dragoș Chitic, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, nu mai avea cum să candideze (deși își dorește în continuare), a dat posibilitatea celor de la URS de a solicita sprijin de la liberali în favoarea candidatului lor la primăria municipiului Piatra-Neamț.

În schimbul acestei candidaturi dar și a încă o serie de viceprimari sprijiniți în câteva localități din Neamț, USR-PLUS l-ar fi susținut pe Mugurel Cozmanciuc la șefia CJ Neamț.

Cu acest lucru nu a fost de acord nici Mugurel Cozmanciuc și nici Dragoș Chitic, primăria Piatra-Neamț urmând să fie o sursă importantă de bani europeni ce urmează să vină și nimeni nu vrea să împartă ”tortul” cu alții.

Așa că liberalii vor merge la primăria Piatra-Neamț cu un candidat pus de Mugurel Cozmanciuc și agreat de Dragoș Chitic, cu promisiunea fermă că actualul primar se va regăsi la butoanele primăriei și după alegerile locale de anul acesta, iar USR-PLUS cu propriul candidat.

La fel și la CJ Neamț, ieșeanul Mugurel Cozmanciuc nu va beneficia de sprijinul USR-PLUS, în schimb, este posibil să fie avalanșă de primari PSD care vor deveni peste noapte liberali, acest lucru sporindu-i, în teorie, șansele lui Cozmanciuc de a câștiga șefia CJ Neamț.

Până la numărarea voturilor, o dreaptă fracturată îi va crește exponențial șansele lui Ionel Arsene.

”Pericolul de a lăsa județul pe mâna PSD este în continuare foarte mare. Privim cu atenție și îngrijorare această evoluție.

Dacă Arsene va ajunge din nou președinte de Consiliu Județean va trebui să le mulțumească direct celor din PNL și personal premierului Orban.

La Neamț, participăm la aceste alegeri cu demnitate și conștiința împăcată că am oferit soluția căștigătoare, fără urmă de îndoială.

La aceste alegeri vom prezenta oameni curați și competenți, iar propunerile noastre politice vor fi îndreptate spre bunăstarea tuturor oamenilor.
Urăm mult succes tuturor competitorilor politici!”, a mai spus Iulian Bulai.

PUBLICITATE