Alexandru Rafila: În martie am putea renunța la certificat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că românii ar putea renunța la certificat începând din luna martie. Totul depinde, susține oficialul, de evoluția numărului de cazuri noi Covid-19.

„În următoarele 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidență apropiată de 1, și atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică și chiar la renunțarea la anumite restricții, cum ar fi acest document, certificatul digital” – a declarat Rafila pentru Digi24

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

El a mai declarat că datele ultimelor zile par să indice o inversare a tendinței și trecerea actualului val al pandemiei pe un trend descendent, iar această descreștere va fi rapidă.

Restricțiile trebuie ridicate gradual (…) Ultimele restricții care se vor ridica, dacă pot fi considerate așa, vor fi legate de utilizarea măștii în interior. În rest, probabil că vom putea reveni la normal și sper să putem să renunțăm și la starea de alertă, care deja se prelungește de aproape doi ani în România.”, a precizat Alexadru Rafila.

PUBLICITATE