Alertă de substanțe toxice în Piatra-Neamț (FOTO)

Echipajele ISU Neamț intervin la această oră (12:00) într-o misiune de cercetare a unui seif care ar putea conține substanțe toxice.

Misiunea are loc pe strada Migdalelor (în zona Școlii Nr. 3) din Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele date, ar fi vorba despre un seif despre care cei care au anunțat pompierii susțin că ar conține cianură.

Seiful este abandonat în sediul Stațiunii Biologice „Petre Jitaru” Piatra-Neamț (Laboratorul de Acvacultură și Ecologie Acvatică)

Comunicat ISU Neamț

Pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unui seif ce conținea o substanță chimică neidentificată. Solicitarea a fost făcută de proprietarul unei clădiri dezafectate din Piatra Neamț, din stada Migdalelor.

La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o autospecială complexă de intervenție din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și o autospecială CBRN din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judeţului Iași.

Pompierii au deschis seiful cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare.

În interiorul seifului a fost găsit un pachet ce conținea o substanță chimică solidă. Substanța va fi preluată de un operator economic autorizat.

La această misiune au participat reprezentanții instituțiilor abilitate în gestionarea unor astfel de situații de urgență.

PUBLICITATE