Alergători din Piatra-Neamț, felicitați de Ambasada României pentru participarea la Maratonul de la Roma

Printre cei 19.000 de participanți la Maratonul de la Roma din acest an s-au numărat și alergători români din Piatra-Neamț, amatori și profesioniști, care au reușit să treacă linia de sosire, fiind felicitați pentru performanța lor de către Ambasada României în Italia.

Duminică, 17 martie 2024, străzile Romei au fost pline de energia a 19.000 de alergători înscriși la cea de-a 29-a ediție a Maratonului de la Roma, un eveniment sportiv de renume internațional, considerat de mulți „cel mai frumos maraton din lume”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printre competitori s-au aflat și alergători români, amatori și profesioniști, veniți din Piatra-Neamț, care au parcurs cei 42 de kilometri ai cursei, începându-și și încheindu-și alergarea în emblematica umbră a Colosseumului.

Performanța grupului de alergători români nu a trecut neobservată, aceștia fiind felicitați de către Ambasada României în Italia pentru modul în care au reprezentat țara noastră în competiția care a atras un număr record de participanți străini – peste 10.000, din 110 țări ale lumii.

Evenimentul a reușit să adune la linia de sosire peste 15.000 de alergători, marcând o nouă realizare impresionantă pentru organizatori.

„Printre alergătorii care au parcurs cei 42 de kilometri ai Maratonului de la Roma, desfășurat duminică, 17 martie, s-a numărat și un grup de alergători români, amatori și profesioniști, veniți din orașul Piatra Neamț.

La 18 martie, alergătorii au fost întâmpinați la sediul Ambasadei unde au primit felicitări pentru faptul de a fi pus România pe un loc onorabil în clasamentul naționalităților participante. Grație traseului monumental, Maratonul de la Roma este una dintre cele mai prestigioase curse de acest tip.

Profităm de ocazie să vă anunțăm că Ambasada României la Roma va participa la începutul lunii mai la cursa „Race for the cure” ce are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare privind necesitatea prevenției timpurii în reducerea incidenței cancerului la sân. Vom reveni cu detalii într-un comunicat ulterior.” – a transmis Ambasada României în Italia

 

PUBLICITATE