Alegerile din toamnă vor fi fără ”mici și bere” și fără mitinguri electorale

Premierul Ludovic Orban a stabilit data alegerilor locale pentru 27 septembrie 2020, iar campania va fi fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19.

Vor fi primele alegeri în care va dispărea complet meniul deja consacrat de mici și bere, alături de celebrele spectacole și mitinguri electorale. Întreaga campania se va purta cu preponderență în mediul online și pe TV.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ludovic Orban: ”Nu se vor putea organiza adunări publice sau mitinguri electorale. Dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască. Se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, pentru că mediul online este un mijloc de comunicare sigur. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”.

În organizarea secţiilor de vot, vom lua nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se va sta la coadă la o anumită distanţă. Va fi nevoie de dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a mai precizat premierul.

PUBLICITATE