Alcoolemie la volan: trei cazuri în Neamț într-o noapte

Noaptea de 28-29 februarie a fost una plină de acțiune pentru polițiștii rutieri din județul Neamț, care au depistat nu mai puțin de trei șoferi conducând sub influența alcoolului.

Primul caz a implicat un bărbat de 31 de ani din Borlești, surprins în Piatra Neamț cu o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, și care, pe lângă conducerea sub influența alcoolului, nu deținea permis pentru nicio categorie de vehicule.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La scurt timp după acest incident, un alt șofer de 29 de ani, tot din Borlești, a fost oprit pentru control pe aceeași stradă, rezultatul testării cu etilotestul arătând o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași noapte, dar ceva mai devreme, în municipiul Roman, un al treilea conducător auto, de 32 de ani, a fost depistat cu o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, stabilind un record îngrijorător pentru seara respectivă.

Toți trei au fost transportați la spital pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Mai jos, comunicatul Poliției Neamț:

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 23:40, în timp ce polițiștii din cadrul Serviciului Rutier se aflau în desfășurarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Piatra Neamț, au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, din Borlești.

Conducătorul auto, în vârstă de 31 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere.

***

După aproximativ o oră, polițiștii au depistat în trafic, pe aceeași stradă din municipiul Piatra Neamț, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Borlești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 22.45, polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Poliția municipiului Roman, au depistat în trafic, pe raza municipiului, un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani.

Conducătorul auto, din Roman, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

PUBLICITATE