Afaceriști trimiși în judecată de DNA într-un dosar cu fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați (doi oameni de afaceri și SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi S.R.L.) pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (comise sub forma autoratului și a complicității).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada februarie 2014 – octombrie 2015, în contextul implementării proiectului “Construire fermă piscicolă în localitatea Buhuși, jud. Bacău”, administratorul SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi S.R.L. ar fi depus la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale mai multe documente false și inexacte (facturi fiscale, declarații de performanță, etc.) din care rezulta că lucrările ar fi fost executate de societatea celuilalt om de afaceri .

În realitate, lucrările ar fi fost executate în cea mai mare parte în regie proprie de către beneficiarul fondurilor europene.

Ulterior acestor demersuri, inculpatul ar fi obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 851.331 lei, sumă cu care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii față de administratorul SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi S.R.L..

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Neamț cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

PUBLICITATE