Adrian Niță a fost numit, astăzi, noul prefect al județului Neamț

Adrian Niță este noul prefect al județului Neamț, decizia fiind luată astăzi în ședința Guvernului și urmând a fi publicată în această seară în Monitorul Oficial.

Așa cum anunțam de luna trecută (vezi articol AICI), Adrian Niță a fost propunerea PSD Neamț după negocierile politice purtate în coaliția guvernamentală care prevedeau ca prefectul județului nostru să aparțină social-democraților.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, Adrian Niță ia locul actualului președinte al PNL Neamț, George Lazăr.

„Dragi nemțeni,

Desemnarea mea în funcția de prefect al județului Neamț s-a făcut astăzi în cadrul ședinței de Guvern.

Le mulțumesc președintelui Ionel Arsene și celor care au susținut nominalizarea mea pentru această onorantă funcție! Vă asigur că respectarea legalității și considerația față de fiecare cetățean al județului nostru sunt prioritățile fiecărei zile de activitate!

Vă mulțumesc pentru mesajele și cuvintele frumoase!

P.S. un prieten drag mi-a povestit o întâmplare: Părintele Cleopa, când i-a fost propusă Stăreția Mănăstirii Sihăstria, a mers la părintele Paisie, care îi era duhovnic, ca să îi ceară îndrumare, iar acesta i-a spus:

„Nu te bucura când te-or pune și nu te supăra când te-or da jos!“

Doamne ajută!” – a transmis Adrian Niță

Și președintele Consiliului Județean și al PSD Neamț, Ionel Arsene, a ținut să-l felicite pe noul prefect:

„Felicitări Adrian pentru numirea în funcția de prefect al județului Neamț! Este o mare onoare, însă și răspunderea e pe măsură, amândoi știm asta!

Ți-ai îndeplinit întotdeauna sarcinile cu responsabilitate și nu mă îndoiesc că la fel vei face și în noua funcție.
Pe dumneavoastră, dragi nemțeni, vă asigur că Adrian Niță, propunerea PSD pentru funcția de prefect, este o alegere înțeleaptă.

Județul nostru va avea de acum la Prefectură o echipă care sa-i asigure evoluția iar noi, nemțenii, vom găsi în noul prefect suportul de care avem nevoie pentru a ne implementa proiectele locale.

Adrian Niță merită încrederea noastră și va fi un real câștig pentru Instituția Prefectului Județului Neamț!” – a fost mesajul președintelui Ionel Arsene

Adrian Niță a ocupat până în prezent postul de șef de birou în cadrul Consiliului Județean Neamț (Guvernanță corporativa și Comunicare din cadrul Consiliului Județean Neamț).

A făcut parte din PD (ulterior, PDL) în perioada 2003 – 2010 iar timp de aproximativ un an (până la mijlocul lui 2017) a fost în partidul M10 unde a avut funcția de vicepreședinte la nivel național.

A absolvit Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi și Institutul Diplomatic Român, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, iar printre funcțiile pe care le-a avut amintim cea de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț și director al societății Publiserv.

PUBLICITATE