ADR Nord-Est deschide porțile Rubik Hub, în data de 27 mai 2017, la Piatra-Neamț

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est deschide portile Rubik Hub, în data de 27 mai 2017, incepand cu ora 10:00, la Piatra Neamț, Aleea Tineretului, nr. 1 (Ștrand Piatra Neamț).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Înființarea Rubik Hub a pornit de la nevoia identificată de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est de a oferi stakeholderilor regionali un sprijin coordonat în demersurile acestora de dezvoltare, un altfel de sprijin decât cel obișnuit de a facilita accesul la finanțări publice.  Astfel, antreprenori, mentori, universități, startup-uri, companii mature, investitori și autorități publice din regiune vor avea oportunitatea de a se conecta, de a se implica si de contribui împreuna la dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial inovator și competitiv la nivel global.

Obiectivul Rubik Hub este de a reuni și oferi părților interesate mai mult decât un spațiu de lucru si intâlnire, punând la dispoziție programe de training, mentorat, coaching care să creeze un mediu propice pentru transferul efectiv de know-how, facilitând accesul la o comunitate largă de startup-uri, evenimente de profil, servicii de specialitate si rețele locale și internaționale de investitori. Misiunea cu care Rubik Hub pornește la drum este de a stimula potențialul creativ și inovator din regiune, de a stârni comportamente și abordări antreprenoriale și de a forma profesioniști pentru o carieră de succes.

Rubik Hub va oferi peste 30 de locuri, într-un spațiu deschis de lucru, antreprenorilor interesați să își desfășoare activitatea într-un spațiu gândit pe nevoile lor: conexiune bună la internet, birouri pentru întâlniri de afaceri, o bibliotecă, spațiu de luat masa, dar si spatii de relaxare. De asemenea, Rubik Hub pune la dispoziție 5 săli de conferință, cu capacități diferite: 120, 80,  40 de locuri si două săli cu o capacitate de 20 de locuri fiecare. Sălile sunt complet dotate pentru desfasurarea in conditii optime atat a unor intalniri, seminarii sau evenimente interne, cat si externe.

În cadrul evenimentului de sâmbăta, 27 mai 2017, se va prezenta contextul general al iniţiativei, rolul și obiectivele/activitățile pe termen lung ale Rubik Hub, se vor organiza seminarii și workshop-uri, unde vor fi dezbătute subiecte relevante pentru principalele activităţi ale Rubik Hub (IT, etc), sesiuni de neworking, și va avea loc o expoziție de prototipuri prezentate de tineri antreprenori / startup-iști.

Cu această ocazie, Rubik Hub va fi gazda primei ediții a conferinței Codecamp la Piatra Neamț, cea mai mare conferință de IT din România, care reunește anual peste 8000 participanți în 8 orașe din țară.

“Este prima astfel de inițativă cu adresabilitate regională și am încredere că va deveni un punct de reper pentru mediul antreprenorial din regiunea noastră, tocmai pentru că s-a născut dintr-o nevoie acută de sprijin, evidentă în statistici, semnalată de piață, dar mai ales așteptată de tineri și de mediul educațional, în general. Ne aștepăm ca Hub-ul să devină un facilitator de oportunități pentru cei dispuși să se alăture comunității antreprenoriale prin inițiativă, transparență, curaj și determinare. Indiferent că este vorba despre elevi sau studenți cu o idee de afacere, profesioniști în zona de business, despre companii dornice să investească, despre startup-uri, fiecare în parte și toți la un loc sunt parte esențială din misiunea Rubik Hub și contribuie semnificativ la povestea acestuia.Le multumesc tuturor” – Vasile Asandei, Director General al ADR Nord-Est, susținător al inițiativei.

Tot acest demers a fost posibil datorită susținerii și sprijinului oferit, de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, de Consiliul Județean Neamț, Primăria si Consiliul Municipal Piatra Neamț si a fost finantat împreună cu partenerul principal, compania DEDEMAN și  compania DINAMIC 92

PUBLICITATE