Administrație PSD: plase de țânțari reparate cu 1,5 mil. euro la o școală din Târgu-Neamț

O achiziție dubioasă a fost scoasă la iveală de câteva publicații regionale și naționale: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț (centru care aparține Consiliului Județean Neamț) a plătit aproximativ 1,5 mil de euro pentru reparația plaselor contra insectelor.

Conform SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), vara trecută, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț a publicat un anunț la ora 12:00 în care se cerea Reparații plase contra insectelor pentru ferestre: înlocuire profil aluminiu, înlocuire plasă, înlocuire șnur, demontare și montare baghetă sticlă, demontare și montare sticlă ferestre, demontare și montare plasă. (vezi AICI anunțul)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru cele 1.000 de plase, valoarea totală a fost de 6.385.000 RON (1.286.157 EUR) fără TVA, adică aproximativ 1,5 milioane de Euro cu tot cu TVA.

Oferta a fost acceptată la doar 6 minute după anunț de o firmă (SERV CONTAB SRL) tot din Târgu-Neamț. O firmă care are mai multe comenzi cu centrul respectiv.

Potrivit presei centrale, Centrele Școlare pentru Educație incluzivă sunt subordonate Inspectoratelor Școlare Județene în ceea ce privește activitatea educațională, dar finanțarea se asigură din bugetele consiliilor județene. La Neamț, Consiliul Județean este „patronat” de PSD de mulți ani.

Probabil, în perioada următoare, pentru că este campanie electorală, cei de la PSD vor încerca să se disculpe, sau vor spune că e vorba despre o greșeală.

În schimb, îi îndemnăm să răspundă la câteva întrebări:

  1. Dacă a fost o greșeală cine va plăti?
  2. Dacă a fost o greșeală, de ce nu a fost rezolvată în tot acest timp (9 luni). Sau dacă nu se sesizează nimeni, „merge și-așa”?
  3. Au fost reparate 1.000 de plase de țânțari la o singură școală? Are școala respectivă 1.000 de ferestre?
  4. Nu a observat nimeni că firma respectivă are contracte interesante cu Centrul din subordinea CJ Neamț? Repară pereți, vinde detergenți și deodorante, montează pavele, vinde ABSORBANT ALWAIS DUO etc.

PUBLICITATE