Activități de prevenire desfășurate în zonele aglomerate din Piatra Neamț


În zilele de 27-28.04.2016 poliţiştii de prevenire în colaborare cu cei de proximitate au desfaşurat activități de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor pe raza municipiului Piatra Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS


Acţiunea a vizat creşterea siguranţei cetăţenilor în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, având în vedere aglomeraţia excesivă, specifică acestei perioade, care poate amplifica riscurile de victimizare atât în ceea ce priveşte talhariile, dar mai ales furturile din buzunare, genţi, poşete si din autoturisme.

Poliţiştii au oferit sfaturi antivictimizare cetăţenilor aflaţi la cumpărături în pieţele agro – alimentare şi zonele comerciale din oraş şi au postat pliante în parbrizele autoturismelor parcate în aceste zone. De asemenea, au fost oferite recomandări şi pe linia prevenirii furturilor din locuinţe, în cadrul campaniei “Neglijenţa- invitaţie deschisă la furt”.

Pentru a vă bucura de sărbători, poliţiştii vă recomandă să adoptați un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta infractorilor.
În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!
Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!
Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!
În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!
Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere!

PUBLICITATE