Activităţi aniversare pentru 30 de ani de la înfiinţarea Batalionului 634 Infanterie din Piatra-Neamţ

La împlinirea a 30 de ani de existenţă, Batalionul 634 Infanterie din Piatra-Neamţ organizează evenimente aniversare, inclusiv un simpozion şi un spectacol deschis publicului.

Marţi 2 aprilie a.c., Batalionul 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski” din Piatra Neamţ aniversează 30 de ani de la înfiinţare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu această ocazie, în perioada următoare vor fi organizate mai multe activităţi specifice, în cadrul unităţii şi în garnizoană.

Activităţile ce vor fi organizate în garnizoana Piatra Neamţ, sunt:

  • joi 28 martie, începând cu ora 12.00, la Muzeul de Artă, simpozionul intitulat ‹‹Batalionul 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski” la ceas aniversar – 30 de ani de la înfiinţare›› (intrarea se efectuează pe bază de invitaţie);
  • marţi 2 aprilie, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, ,,Spectacol aniversar” (intrarea publicului este liberă, în funcţie de capacitatea sălii de spectacol).

În cadrul spectacolului vor evolua, Corul Militar ,,Răzeşii” al Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandrul cel Bun” din Botoşani, coordonat de preotul militar Teodor Cenuşă, Ansamblul Folcloric ,,Floricică de la Munte” din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte ,,Carmen Saeculare” Neamţ, ansamblu coordonat de Dedilia Popovici şi Muzica Militară a Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” din Iaşi, sub bagheta căpitanului Gil Negrei.

Istoria militară a garnizoanei Piatra Neamţ a început cu mult timp în urmă, mai exact, la data de 1 ianuarie 1877, o dată cu înfiinţarea Regimentului 15 Dorobanţi (în anul 1891, a primit denumirea de ,,Războieni”), în baza decretului nr.2195 din 26 noiembrie 1876, semnat de domnitorul Carol I.

După Al Doilea Război Mondial, Regimentul 15 ,,Războieni” a fost mutat în garnizoana Iaşi, iar în cazarma din Piatra Neamţ a fost dislocat Regimentul 38 Infanterie (în anul 1961, unitatea se transformă în Regimentul 38 Mecanizat ,,Neagoe Basarab”).

Batalionul 634 Infanterie a fost înfiinţat la data de 2 aprilie 1994, ca urmare a desfiinţării Regimentului 38 Mecanizat ,,Neagoe Basarab”.

PUBLICITATE