Acțiunile Poliției Neamț pentru sărbători de iarnă în siguranță, continuă

În preajma sărbătorilor de iarnă, conducerea IPJ Neamț a dispus organizarea de acțiuni pentru asigurarea unui climat de siguranță publică, având în vedere sporirea valorilor de trafic pe căile rutiere, precum şi creşterea activităţilor comerciale specifice sezonului de iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată, în următoarea perioadă, la nivelul tuturor structurilor IPJ Neamț a fost asigurată o capacitate corespunzătoare de acţiune şi intervenţie pentru participarea la înlăturarea sau limitarea urmărilor posibilelor evenimente negative produse din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Astfel, în perioada 01-06.12.2015, polițiștii nemțeni angrenați în acțiunile specifice au constatat 61 de infracțiuni, dintre care 36 de natură judiciară, două de evaziune fiscală și restul de alte natură. De asemenea au fost aplicate circa 1000 de contravenții, dintre care 121 la Legea 61/1991 Rep., 9 privind Codul Silvic, 12 la Legea 12/1990 și 4 la Legea 295/2004. Din totalul contravențiilor, polițiștii rutieri au aplicat 779 de sancțiuni pentru abaterile săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice, fiind reținute 23 de permise de conducere, dintre care 4 pentru consumul de băuturi alcoolice și 3 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică peste 190.000 de lei, fiind confiscate bunuri de aproximativ 10.000 de lei.

Exemplu:

Polițiștii de investigarea criminalității economice au depistat în piața centrală din Piatra Neamț o femeie de 26 de ani, din Republica Moldova, care deținea la o tonetă 154 de pachete de țigări, respectiv 3080 țigarete, de proveniență moldovenească și ucraineană, marcate necorespunzător.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contraband”, faptă prev. de art. 270 privind Codul Vamal.

PUBLICITATE