Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pe raza municipiului Roman

În ziua de 11 februarie a.c., la nivelul Poliției Municipiului Roman și a Secției de Poliție Rurală Ion Creangă a fost organizată o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, în special a infracțiunilor comise cu violență și a celor săvârșite contra patrimoniului.
În intervalul orar 18.00-22.00, efective de poliție de la subunitățile implicate, jandarmi și poliție locală au acționat în sistem integrat pentru combaterea faptelor care tulbură ordinea și liniștea publică, depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poliţiştii au verificat 18 localuri de alimentație publică și 10 obiective pe linia asigurării pazei, fiind legitimate 132 de persoane. De asemenea, au fost instituite opt filtre în trafic, fiind controlate 53 de autoturisme, pentru a verifica atât persoanele cât și bunurile ce ar putea proveni din infracțiuni.

În urma activităților desfășurate a fost depistată o persoană urmărită, pe numele căreia era emis un mandat de arestare preventive și a fost constatată în flagrant o infracțiune. Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, de circa 15.000 de lei. Astfel, au fost sancţionate fapte care contravin prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale, prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii romașcane.

Exemplu:
La data de 11.02.2018, în jurul orei 19.00, polițiștii Biroului de Ordine Publică Roman sprijiniţi de luptători SAS Neamţ au depistat un bărbat 27 de ani, din Roman, persoană urmărită la nivel național. Faţă de acest bărbat, Judecătoria Roman a emis un mandat de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Tânărul a fost depistat de polițiști, în timp ce se afla ascuns în podul unui imobil din municipiul Roman și a fost preluat pentru punerea în executare a mandatului. În fapt s-a reţinut că la data de 22.11.2017, acesta împreună cu alţi doi tineri, au pătruns fără drept în locuinţa unei persoane din municipiul Roman, după care, prin exercitarea de violenţe şi prin ameninţări, i-au sustras suma de 1500 lei.

PUBLICITATE