Acțiuni de tip BLITZ desfășurate de polițiștii rutieri din Neamț

Sâmbătă, 6 mai, în intervalul orar 19:00-21:00, polițiștii rutieri au acționat pe Drumul Național 15, în localitate Tarcău și pe raza orașului Bicaz, iar duminică, 7 mai, în intervalul orar 16:00-18:00 polițiștii au acționat pe Drumul Județean 156A, pe raza localităților Roznov și Borlești pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În urma acțiunilor de tip „blitz” (de scurtă durată), polițiștii au constatat 33 de abateri ale conducătorilor auto, fiind reținute 8 permise de conducere, 6 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, unul pentru efectuarea de depășire neregulamentară și unul pentru neacordarea priorității pietonilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Având în vedere vremea instabilă, polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ recomandă tuturor participanților la trafic:

Pe timp de ploaie, utilizați luminile de întâlnire şi în timpul zilei pentru a spori vizibilitatea, pe toate categoriile de drumuri.

Adaptați viteza la condiţiile de drum şi trafic și  luați în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial

Asigurați-vă că instalațiile de dezaburire, climatizare și ștergătoarele de parbriz ale autovehiculului funcționează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate, pentru o mai bună vizibilitate!

În condiții dificile de trafic, circulați cu viteză redusă, păstrați distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în timp util, iar fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Evitați acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate!

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi nu blocaţi intersecţiile!

Pietoni, traversaţi prin locurile marcate corespunzător numai după o temeinică asigurare şi evitaţi, pe cât posibil, traversarea pe partea carosabilă!

PUBLICITATE