Acțiuni cu efective mărite ale Poliției la Piatra-Neamț

Ieri, 24 iulie, în intervalul orar 18:00-22:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț, au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de consumul de alcool sau substanțe interzise și prevenirea faptelor antisociale.

Pe timpul desfășurării acțiunii forțele de ordine au efectuat filtre rutiere, peste 30 de persoane fiind testate în privința consumului de alcool sau substanțe interzise.

Polițiștii au depistat în flagrant o infracțiune de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, 11 dintre acestea pentru abateri la regimul rutier  și una la Legea 61 din 1991, fiind reținute 2 permise de conducere.

Exemplu:

La data de 24 iulie, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț,  au depistat în trafic, pe bulevardul Traian, în localitatea Piatra-Neamț, un autoturism,  condus de un bărbat, de  44 de ani.

Conducătorul auto, din Piatra-Neamț, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

PUBLICITATE