Acțiune a polițiștilor în Roman: Zeci de localuri controlate, filtre în trafic și 65 persoane legitimate

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț alături de colegii romașcani au acţionat pe raza municipiului Roman, în ziua de 28 ianuarie a.c., pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, precum și a abaterilor rutiere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activităţile au vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a faptelor care tulbură ordinea și liniștea publică, depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni, fiind desfășurate și două perchiziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Astfel, pentru combaterea infracţionalităţii stradale, polițiștii au efectuat controale punctuale în pieţele Smirodava, Centrală, dar și în Cartierul muncitoresc, zona Strada Nouă și în autogări.
Totodată, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale,precum şi a abaterilor rutiere, poliţiştii au acţionat în zona Nicolae Bălcescu, pe străzile Martir Cloșca, Banatului, Toma Stelian, Tudor Vladimirescu, b-dul Republici, Roman Mușat, precum şi în alte zone de pe raza de competenţă.

Poliţiştii au verificat 36 de localurile publice și 9 săli prevăzute cu jocuri de noroc, fiind legitimate 65 de persoane. De asemenea au fost instituite trei filtre în trafic, fiind controlate 35 de autoturisme, pentru a verifica atât persoanele cât și bunurile ce ar putea proveni din infracțiuni.

Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, de circa 15.000 de lei. Astfel, au fost sancţionate fapte care contravin prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
La aceste acţiuni au participat şi jandarmi.

Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale, prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii romașcane.

PUBLICITATE