Acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de animale (FOTO)

La data de 12 martie a.c., polițiștii au desfășurat, în târgurile de pe raza localităților  Roznov, Ștefan cel Mare și Săbăoani, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității stradale, a furturilor de animale, a verificării legalității sacrificării și comercializării animalelor, prevenirea pestei porcine africane, precum și pentru gestionarea corespunzătoare, acolo unde este semnalată prezența unui public numeros,  a fenomenului infracțional generat sau amplificat ca urmare a situației existente la frontiera cu Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe parcursul desfășurării acțiunii polițiștii au efectuat verificări la peste 20 de societăți comerciale și agenți economici, fiind legitimate aproximativ 50 de persoane și verificate peste 30 de autoturisme.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.000 de lei.

Dintre acestea, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri săvârșite la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 8 pentru abateri la regimul rutier, 7 pentru nerespectarea dispozițiilor  O.U.G. 28 din 1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 sancțiuni pentru abateri de la H.G. 984 din 2005  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și 6 sancțiuni pentru nerespectarea altor dispoziții legale.

De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea valorică a volumului de 4,02 metri cubi material lemnos de diferite esențe și sortimente, în valoare de peste 2.700 de lei.

Pe parcursul desfășurăriI acțiunii nu au fost constatate infracțiuni.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică în cooperare cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Economice, polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, Săbăoani, din cadrul Poliției orașului Roznov, ai Biroului pentru Protecția Animalelor și specialiști din cadrul D.S.V.S.A. Neamț.

***

La data de 15 martie a.c.,  în jurul orei 10.45, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț , au depistat pe bulevardul 9 Mai, un autocamion  care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-a constatat faptul că autocamionul transporta o cantitate de material lemnos superioară față de cantitatea precizată în documentele de însoţire.

Polițiștii au aplicat o sancțiune contravenţională în cuantum de 1.500 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 1,97 metri cubi material lemnos.

PUBLICITATE