Acțiune de prevenire și combatere a cerșetoriei în Piatra-Neamț

O acțiune de prevenire și combatere a cerșetoriei a avut loc în Piatra-Neamț, sub egida campaniei „SPUNE NU CERȘETORIEI!”, implicând poliția și agenții A.N.I.T.P. În cadrul acestei acțiuni, unsprezece persoane au fost identificate apelând la mila publică. 

„Trei echipaje ale Servicului Ordine Publică au participat joi, 14 martie, la o acțiune pe linie specifică de prevenire și combatere a cerșetoriei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul campaniei ”SPUNE NU CERȘETORIEI!” în parcările supermarketurilor și a Pieței Centrale din Piatra Neamț și s-a organizat la inițiativa D.A.S. Piatra Neamț și a Centrului Regional Bacău al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.” – a transmis Poliția Locală

Pe parcursul acțiunii, au fost distribuite 250 de flaiere conținând sfaturi cruciale adresate cetățenilor, îndemnându-i să nu ofere bani cerșetorilor, mai ales în cazul celor apți de muncă.

Reprezentanții autorităților implicate au discutat cu trecătorii și clienții supermarketurilor, subliniind că sprijinirea cerșetorilor contribuie la perpetuarea unui cerc vicios și încurajează încălcările legii.

Un aspect esențial al campaniei a fost și informarea persoanelor depistate cerșând despre riscurile asociate cu traficul de persoane, evidențiind faptul că, în multe cazuri, banii obținuți nu ajung la cei care cerșesc, ci sunt colectați de terți implicati în activități ilegale.

În cadrul acestei acțiuni, unsprezece persoane au fost identificate apelând la mila publică. Dintre acestea, șapte, considerate apte de muncă, au primit avertismente conform articolului 2, punctul 3, din Legea 61/1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

PUBLICITATE