Acțiune de plantare pe Cozla organizată de un tânăr inginer silvic din Piatra-Neamț (FOTO)

Într-un efort comunitar exemplar, tânărul inginerul silvic Alexandru Costin, alături de voluntari din Piatra-Neamț, a organizat o acțiune de plantare a puieților de frasin și paltin pe dealul Cozla, continuând tradiția începută anul trecut.

Alexandru Costin, un tânăr inginer silvic din Piatra-Neamț, a condus recent o acțiune ecologică valoroasă de plantare de primăvară pe dealul Cozla, o zonă pitorească aflată în proprietatea Primăriei Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu entuziasm și dedicare, el și o echipă de voluntari, compusă din tineri și foști elevi ai Colegiului Tehnic Piatra-Neamț, precum și specialiști din cadrul Ocolului Silvic Vaduri și Romsilva (pădurarul Olaru Ștefan din cadrul Ocolului Silvic Vaduri, Ing. Niță Marian din partea Romsilva, ing. Nistoroaia Dumitru, tehnician Irimia Costică și tehnician Laurențiu Bogdan Radu), au plantat aproximativ 100 de puieți din speciile de frasin și paltin.

Acest efort vine ca o continuare a succesului înregistrat anul trecut, când au fost plantați 150 de puieți din specia cireș.

Acțiunea de plantare este văzută nu doar ca o contribuție la îmbunătățirea mediului, ci și ca o modalitate de a aduce împreună comunitatea locală în jurul unui obiectiv comun: revitalizarea și îmbogățirea peisajului natural al zonei.

Alexandru Costin a împărtășit optimismul său cu privire la viitorul acestor acțiuni ecologice, exprimând speranța că inițiativa va fi repetată an de an și că dealul Cozla va beneficia de un aflux constant de noi puieți.

„Ne-am întâlnit prieteni, colegi, într-o acțiune de plantare de primăvară. Am plantat aproximativ 100 de puieți din specia paltin și frasin pe dealul Cozla. Este o acțiune care se repetă an de an.

Anul trecut am reușit să plantăm 150 de puieți și sper că astfel de acțiuni să le facem an de an pe dealul Cozla, pentru că este o zonă foarte frumoasă și așteptăm ca pe viitor, poate și la toamnă, alți doritori.” – ne-a declarat Alexandru Costin

PUBLICITATE