Acțiune de control în Piatra-Neamț împotriva vehiculelor mari parcate ilegal

Mai mulți conducători auto au fost avertizați de polițiștii locali din Piatra-Neamț pentru ocuparea ilegală a locurilor de parcare cu autovehicule de mari dimensiuni. Aceștia au primit avertismente, cu mențiunea că abaterile ulterioare vor fi sancționate cu amenzi semnificative.

În perioada 26 februarie – 1 martie 2024, Serviciul Siguranță Rutieră din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț a desfășurat o acțiune menită să identifice și să sancționeze ocuparea necorespunzătoare a locurilor de parcare de către conducătorii auto ai autovehiculelor cu masă maximă autorizată de peste 3,5 tone și cu o lungime de peste 5 metri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acest demers a avut ca scop combaterea obstrucționării circulației rutiere și pietonale prin utilizarea inadecvată a spațiilor de parcare, care ar trebui să fie rezervate exclusiv autoturismelor.

Mai jos, comunicatul Poliției Locale:

„În perioada 26.02.2024 – 01.03.2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au organizat și desfășurat o acțiune pe linie specifică pentru identificarea conducătorilor auto ce ocupă locurile de parcare cu autovehicule cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 t și cu o lungime mai mare de 5 metri și care au ca utilitate transportul de persoane sau mărfuri.

Astfel, pe raza municipiului Piatra Neamț, polițiștii locali de siguranță rutieră au identificat 16 conducători auto ce încălcau prevederile H.C.L. 103/2023, art. 58, lit. ”h”. Treisprezece dintre aceștia au fost sancționați contravențional cu avertisment, urmând ca la eventualele alte abateri să fie sancționați cu amenzi, ce pot ajunge până la 2.000 de lei. 

Aspectele sus detaliate vor rămâne în continuare în atenția echipajelor de siguranță rutieră. În acest context recomandăm operatorilor economici, cât și persoanelor fizice care dețin autovehicule cu caracteristicile anterior menționate să nu folosească parcările din Piatra Neamț (fie cu plată sau de reședință) pentru staționare având în vedere faptul că prin dimensiunile lor stânjenesc/obstrucționează circulația rutieră și pietonală, respectivele parcări fiind destinate exclusiv autoturismelor. 

”Constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională ce va fi aplicată de polițiștii locali, ocuparea locurilor de parcare cu autovehicule cu masa mai mare de 3,5 t și/sau cu o lungime mai mare de 5 metri și care au ca utilitate transportul de persoane sau de mărfuri” (art. 58, al. 1, lit. ”h” – H.C.L. 103/2023).”

PUBLICITATE