Acțiune de cartare a deșeurilor din județul Neamț: „Într-o singură zi, curățăm întreaga planetă de deșeuri”

Într-o singură zi, curățăm întreaga planetă de deșeuri! Cum anume? În ziua de 15 septembrie 2018 oamenii de pe tot mapamondul se vor uni și vor participa la cea mai mare mișcare civică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru a fi pregătiți pentru ziua cea mare, duminică (1 iulie) lansăm o acțiune de CARTARE a deșeurilor, în care identificăm zonele pline de gunoaie ce urmează să fie curățate. – notează organizatorii. (Vezi evenimentul – AICI)

Ce este cartarea?
Procesul de identificare a mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi transmiterea unor informaţii (coordonate geografice,
componenţă şi cantităţi) în baza de date a proiectului.

De ce este important să participi?
Vom localiza mormanele și estima cantitatea de deșeuri pentru a stabili numărul de voluntari și cantitatea de materiale necesare. Te poți implica fie că vrei să fii voluntar în ziua evenimentului, fie că vrei să iei parte doar la această acțiune.
Duminică nu vom strânge deșeurile, ci ne vom plimba și vom fi atenți în jurul nostru pentru a raporta care sunt zonele cu probleme și a pune deșeurile pe harta. Pentru asta vom folosi aplicația „World Cleanup”.

Unde ne întâlnim duminică?
Te invităm duminică, la ora 10:00, în fața Rubik Hub, în ștrand (Peste vale). Vom decide împreună pe ce trasee mergem, așa că ești invitat să vii cu bicicleta sau motocicleta, singur sau cu familia/prietenii, în echipe deja formate, sau gata să îți faci noi prieteni.

Între timp, pentru a fi mai eficienți, nu uita să îți instalezi aplicația „World Cleanup”, gratuit, din Google Play sau din App Store.
Poți folosi aplicația oricând în deplasările prin județ sau prin țară. Astfel, ne ajuți să localizăm mormanele de deșeuri pe care le vom curăța pe 15 septembrie!

Vom avea parte de distracție, vremea se anunță a fi bună, sport, prietenie, vom face multe poze și un bine naturii și iubitului nostru județ. Te așteptăm !

PUBLICITATE