Acord pentru transferul pacienților de la Neamț la Iași

Astăzi, 12 noiembrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț, reprezentantă de managerul interimar Lucian Micu și directorul medical – doctorul Silviu Verzea, a fost la Iași pentru a semna un acord de colaborare între unitatea medicală nemțeană și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” Iași pentru transferul pacienților confirmați cu infecția cu SARS-CoV2 la Spitalul Modular Lețcani.

Prin prezentul acord de colaborare, unităţile sanitare au convenit asupra modului în care se va efectua transferul pacienților de la SJU Piatra Neamț la secția exterioară Lețcani a Spitalului ”Sfânta Parascheva” Iași.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

”Împreună cu medicul Silviu Verzea, am discutat cu profesorul doctor Carmen Dorobăț, managerul Spitalului Clinic de Boli Indecțioase, și mă bucur că am putut constata o deschidere totală din partea coordonatorilor de la Iași a activității ce ține de îngrijirea pacienților infectați cu noul coronavirus.

În condițiile în care numărul pacienților care necesită asistență este din ce în ce mai mare trebuie să găsim soluții din timp pentru a ne asigura că toți cei care vor fi în nevoie vor primi îngrijirile necesare.

Spitalul de la Lețcani, construit cu fonduri importante ce au venit și din partea județului Neamț, reprezintă ”o gură de oxigen” semnificativă pentru situația actuală.

Sperăm să nu fie nevoie, dar dacă va fi – este bine să știm că există toată deschiderea ca pacienții din Neamț în stare critică să fie preluați de echipa medicală din Iași.

Scopul tuturor este acela de a găsi soluții pentru ca fiecare pacient să primească îngrijirile și toate șansele pentru a se face bine”, a declarat Lucian Micu, managerul interimar al SJU Piatra Neamț.

Ultima raportare arată că astăzi în SJU Piatra Neamț se află astăzi internate 374 persoane confirmate a fi infectate cu noul coronavirus COVID-19.

Dintre acestea, doar trei prezintă o formă ușoară a bolii, în timp ce 354 au forme medii. În secția ATI, din totalul de 17 bolnavi internați, șapte pacienți sunt conectați la aparatele de ventilare mecanică.

La acest moment, 29 de persoane așteaptă rezultatele testelor.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat trei decese, o femeie de 80 de ani și doi bărbați, de 75 și respectiv 83 de ani.

PUBLICITATE