Acoperișul unui bloc din Piatra-Neamț, luat de vânt (VIDEO)

Acoperișul unui bloc din Piatra-Neamț a fost smuls de vânt în această dimineață.

Potrivit ISU Neamț, în această dimineață, în jurul orei 6:30, pompierii nemțeni au avut o misiune de îndepartare elemente de constructie (acoperiș) cazute de pe un bloc de locuințe pe strada Negoiului din municipiul Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim că până la ora 12:00, Administrația Naționala de Meteorologie a emis o avertizare imediată (nowcasting), pentru județul Neamț. (vezi articol AICI)

ACTUALIZARE:

„În această dimineață, în jurul orei 06:30, prin apel la 112, am fost înștiințați despre faptul că acoperișul unui bloc de locuințe situat pe strada Negoiului s-a desprins din cauza vântului și a căzut peste un autoturism și două case. De asemenea a fost afectată fațada blocului de la trei apartamente.Acoperișul căzut are o suprafață de aproximativ 200 mp.
Pompierii au acționat pentru asigurarea zonei.” – a transmis ISU Neamț

„Vântul ce a suflat cu rafale puternice în ultimele 24 de ore a cauzat, din nou, pagube la acoperișurile blocurilor din Piatra Neamț. Ultimul incident de acest gen a avut loc în dimineața zilei de 18.12.2023, în jurul orei 06.30, când acoperișul unui bloc de pe strada Negoiului a fost luat de vânt și dus în curtea unui imobil din vecinătate, peste un autoturism. Polițiștii locali, prezenți la fața locului, au fluidizat traficul și au asigurat sprijin reprezentanților I.S.U. Neamț care au întreprins măsuri specifice de degajare a zonei de resturile de lemn și tablă. De asemenea, la fața locului s-au deplasat și polițiștii locali din cadrul Compartimentului Disciplina în Construcții care au sancționat contravențional asociația de proprietari pentru încălcarea Legii 50/1991, având în vedere faptul că respectivul acoperiș a fost edificat fără autorizație de construire, în cursul anului precedent.” – conform Poliției Locale Piatra-Neamț

PUBLICITATE