Accidente de circulație cu bicicliști în Neamț.


În noaptea de 26.03.2016, în jurul orei 02.10, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe str. Iulian Antonescu, din Piatra Neamț a avut loc un accident rutier, în urma căruia a rezultat rănirea unui biciclist.
Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 48 ani, din Piatra Neamţ, conducea un autoturism pe str. Iulian Antonescu, nu ar fi păstrat o distanţă suficientă în mers faţă de bicicleta condusă de către un bărbat de 28 ani, în același sens de mers, intrând în coliziune cu aceasta. În urma impactului, a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Județean Neamţ.
Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și pozitiv pentru biciclist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un alt accident, în urma căruia a rezultat rănirea unui biciclist a avut loc în ziua de 26.03.2016, ora 14.20, pe DJ 207 A în localitatea Sagna.
Din primele cercetări efectuate de polițiști, se pare că în timp ce un bărbat de 65 de ani, din Doljești circula pe o bicicletă, având direcția de mers Luţca – Bîra, pe un sector de drum în pantă, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, accidentându-se.
Victima nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest, însă emana vapori de alcool şi i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Având în vedere creșterea numărului de bicicliști ca participanți la trafic, poliţiştii nemțeni recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă pentru a evita victimizarea acestora, iar bicicliștilor le reamintim:
– să nu circule pe bicicletă fiind sub influența alcoolului;
– să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure că din faţă sau din spate nu circulă vehicule carte le pot pune în pericol siguranţa deplasării;
– de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, să nu circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent reflectorizant, vizibil de aceeaşi culoare;
– bicicletele trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive care, in mişcare, formează un cerc continuu fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spiţele roţilor;
– circulaţia cu bicicleta pe drumurile publice cu trafic intens este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani;
– în circulaţia pe drumurile publice bicicleta trebuie să fie prevăzută cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat funcţional de direcţie, dotată cu un sistem de avertizare sonoră.

PUBLICITATE