Accident provocat de un șofer beat, fără permis și care a fugit din arestul la domiciliu

La data de 30 iulie, în jurul orei 14.30, în timp ce polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Național 15, în localitatea Alexandru cel Bun, au observat conducătorul unui autoturism care ar fi efectuat manevra de mers înapoi, fără a se asigura în mod corespunzător, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism aflat în spatele său.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto, de 53 de ani, din Alexandru cel Bun, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că bărbatul în cauză are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au constatat că față de acesta era dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și evadare.