Accident în Piatra-Neamț provocat de un șofer beat

Ieri seară, în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au intervenit la un eveniment rutier, produs pe bulevardul General Nicolae Dăscălescu, soldat doar cu pagube materiale.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 65 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi schimbat banda de circulație, acroșând un autoturism, condus de un bărbat de 57 de ani, din aceeași localitate, ce se deplasa pe același sens.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul primului conducător auto.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii atrag atenția tuturor participanților la traficul rutier să adopte un stil de conducere preventiv-reactiv, să respecte regimul legal de viteză și să manifeste o atenție sporită la trecerile de pietoni, luând în considerare perioada sărbătorilor pascale, în care valorile de trafic sunt ridicate.

Totodată, polițiștii recomandă atât conducătorilor auto, cât și celorlalți participanți la traficul rutier (pietoni, bicicliști) să nu consume băuturi alcoolice atunci când utilizează drumul public, pentru menținerea unui climat de siguranța atât pentru ei, cât și pentru cei din jur.

PUBLICITATE