Accident în Neamț! O „mașinuță” condusă de o tânără de 16 ani, proiectată într-o curte (FOTO)

O tânără în vârstă de 16 ani a fost rănită după ce a intrat cu vehiculul (motociclu) pe care îl conducea într-un autoturism, în urma impactului motociclul fiind proiectat într-o curte.

Incidentul a avut loc ieri, 27 iulie, în jurul orei 19:00, pe DN 15, în comuna Pângărați.

„Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că în timp ce o minoră, în vârstă de 16 ani, din Pîngărați, conducea un motociclu pe sectorul de drum menționat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism ce circula din sensul opus. În urma impactului motociclul a fost proiectat în curtea unui imobil.” – a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Conform polițiștilor, tânăra se afla la volanul unui autovehicul marca Chatenet, încadrat la categoria motociclu.

„În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea minorei de 16 ani.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.” – au mai spus polițiștii

Poliția Neamț:

Tinerii pot avea permis de la vârsta de 16 ani pentru anumite categorii de vehicule. Între acestea se regăsesc mopede (categoria AM), motociclete ușoare (categoria A1) sau cvadricicluri (categoria B1).

Uneori, lipsa de experiență a acestora, conduce la evenimente rutiere nedorite, generând situații de risc atât pe ei cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Deși este tentant să fii deținătorul unui permis de conducere de la vârsta de 16 ani, recomandăm tinerilor să conducă cu prudență, să respecte regulile de circulație și viteza maximă admisă tipului de vehicul utilizat.

PUBLICITATE