Accident în Neamț. Impact între un autoturism și o căruță

În această dimineață, în jurul orei 05:45, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 2, pe raza localității Nisiporești, comuna Botești.

Accidentul rutier s-a produs între un atelaj hipo și un autoturism, în urma căruia a rezultat o victimă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.

Victima, conducătorul atelajului hipo, un bărbat de 54 de ani, a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportată la CPU Roman.

Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de circulație.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din Ion Creangă, conducea un atelaj hipo pe strada Eroilor, la intersecția cu drumul național 2, în localitatea Nisiporești, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, din Piatra-Neamț.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului vehiculului cu tracțiune animală.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto, însă în cazul celuilalt a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

PUBLICITATE