Accident grav în Piatra-Neamț. Un microbuz plin cu pasageri, lovit de o Dacie


Un accident grav a avut loc astăzi, 10 decembrie, în municipiul Piatra-Neamț. Incindentul s-a petrecut în jurul orei 11:30, pe drumul ce duce în cartierul Văleni (strada Gheorghe Asachi). La fața locului sunt mai multe echipaje de Salvare, SMURD și descarcerare

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un autoturism marca Dacia a intrat într-un microbuz plin cu pasageri. Din primele informații, șoferul de pe Dacia, având direcția de mers Piatra-Neamț – Văleni, a intrat pe contrasens și a lovit frontal autovehiculul de transport persoane, care circula regulamentar.

În urma impactului, mai multe persoane din microbuz au avut nevoie de îngrijiri medicale. În microbuz se aflau 14 persoane printre care și copii.

Șoferul din autoturismul Dacia a fost scos de un echipaj de descarcerare iar medicii încearcă să-l resusciteze. Bărbatul e în vârstă de circa 60 de ani, iar medicii îi acordă șanse minime de supraviețuire.

A fost activat PLANUL ROȘU de intervenție

Conform ISU Neamț, accidentul a fost anunțat la ora 11:27. La locul intervenției s-au deplasat 2 ofițeri și 10 subofițeri din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț cu o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru tranport victime multiple și o ambulanță SMURD de terapie intensivă.

O altă ambulanță SMURD era deja prezentă la fața locului. Au mai intervenit și 5 ambulanțe din cadrul SAJ Neamț. S-a constatat că a avut loc o coliziune între un autoturism și un microbuz de transport persoane.

Cinci persoane din microbuz (printre care și doi copii) și șoferul autoturismului au fost transportați la UPU din cadrul Spitalului de Urgență Județean Piatra-Neamț.

UPDATE: Șoferul autoturismului Dacia a decedat. Sursele ne-au declarat că acesta avea 59 de ani şi a murit în urma unui infarct.

Comunicat Poliția Neamț

Astazi, 10 decembrie, mai multe echipaje de politie rutiera cat si de ordine publica din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt au fost mobilizate pentru interventia in cazul accidentuluirutier produs in cartierul Valeni si soldat cu decesul unei personae si ranirea altor cinci.

Politistii au actionat pentru salvarea persoanelor implicate in accident si au asigurat locul faptei, fluidizand, totodata, traficul rutier in zona.

Din primele cercetari efectuate la fata locului, politistii au stabilit faptul ca, in timp ce un barbat de 59 de ani, din Piatra Neamt conducea un autoturism, avand directia de mers pod Caprioara- cartierul Valeni, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un microbuz, in regim de transport persoane, care circula din sens invers si era condus de catre un barbat de 48 de ani, din Piatra Neamt. In urma impactului, conducatorul autoturismului a decedat iar cinci pasageri aflati in microbuz au fost raniti, fiind preluati imediat, de echipele Inspectoratului de Situatii de Urgenta.

Conducatorul microbuzului a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. Politistii au stabilit ca microbuzul efectua transport public de persoane pe o ruta locala din municipiul Piatra Neamt, cartier Valeni-cartier Sarata, din primele verificari nefiind constatate abateri privind aceasta activitate. De asemenea au fost sesizati  reprezentanti ISCTR despre producerea accidentului rutier.

In urma necropsiei, se va stabili daca barbatul de 59 de ani a pierdut controlul asupra directiei de mers, datorita unei afectiuni medicale, ipoteza ce este luata in calcul  de anchetatori.

 In cauza cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si   vatamare corporala din culpa.

D.M.B.
PUBLICITATE