Accident de muncă mortal în Neamț. Muncitor acroșat de un motostivuitor

Un tragic accident de muncă a avut loc ieri, 23 aprilie, în jurul orei 18:40, în localitatea Vânători-Neamț, unde un muncitor din Bangladesh a fost acroșat de un motostivuitor. Poliția și inspectorii de muncă investighează circumstanțele accidentului.

„La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 18:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Bangladesh, a fost accidentat de un motostivuitor la locul de muncă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat de 53 de ani, se afla la locul de muncă din, localitatea Vânători-Neamț, în timp ce ar fi condus un motostivuitor, l-ar fi acroșat pe bărbatul de 38 de ani, rezultând  decesul acestuia.” – a transmis Poliția Neamț

Imediat după producerea accidentului, au fost anunțați reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări și Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, care au început o anchetă pentru a determina exact cum s-a produs acest nefericit incident și dacă au fost respectate normele de securitate și sănătate în muncă.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și pentru neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

„În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, urmând ca în urma cercetărilor sa revenim cu raport de urmarea se continua cercetările pentru stabilirea cauzelor și condițiilor care au dus la producerea acestui eveniment.” – a mai precizat Poliția Neamț

PUBLICITATE