Accident de muncă mortal în Neamț. Bărbat lovit de un arbore

Un grav accident de muncă a avut loc în comuna Tarcău, unde un bărbat de 39 de ani a decedat după ce a fost lovit de un arbore în timpul activităților de exploatare forestieră.

„La data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 10:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, o persoană a fost accidentată în timp ce efectua lucrări de exploatare forestieră, în punctul de lucru din comuna Tarcău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat de 39 de ani, desfășura activități de exploatare forestieră, ar fi fost accidentat de un arbore care a fost doborât, iar în urma accidentării acesta ar fi rămas inconștient.  

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț care au constatat că victima nu prezenta semne vitale.” – a transmis Poliția Neamț

Incidentul a atras atenția și inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț, care au început o anchetă pentru a determina condițiile exacte în care s-a produs accidentul și pentru a verifica respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către angajator.

„În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, urmând ca în urma cercetărilor sa revenim cu raport de urmarea se continua cercetările pentru stabilirea cauzelor și condițiilor care au dus la producerea acestui eveniment.” – au mai precizat polițiștii

PUBLICITATE